Cestoviny so syrovou omáčkou

Leave a Comment

Cestoviny so syrovou omáčkou bez syru? Môže to takto fungovať? V tomto prípade áno.

Táto vegan "syrová" verzia je s nižším obsahom kalórií, bez mlieka a naviac obsahuje výživný karfiol. Cestovín je množstvo druhou (penne, tagliatelle, fusilli...) a je len na vás, ktorý si zvolíte. Ja som si zvolil práve mušličky :)

Suroviny:

4 hrnčeky cestovín 
Voda

Na "syrovú" omáčku:
  • Polovica karfiolu nakrajaného na malé ružičky
  • 2 - 4 hrnčeky vody (na zakrytie karfiolu)
  • 1/4 hrnčeku vody z uvareného karfiolu
  • 1/4 hrnčeku sušeného droždia
  • 1 lyžica tamari
  • 2 lyžičky soli


Postup:

1. Uvaríme cestoviny v dostatočnom množstve vody. Scedíme a dáme stranou.

2. Počas varenia cestovín, uvaríme v samostatnom hrnci karfiol. Varíme dokým nie je mäkký. Do mixéru vložíme uvarený karfiol, tamari, soľ, droždie, a prilejeme trochu vody, v ktorej sa varil karfiol. Mixujeme dokým nevznikne jemná omáčka. Vodu pridávame podľa toho akú konzistenciu omáčky preferujeme. 

3. Zmiešame cestoviny so "syrovou" omáčkou posypané petržlenovou vňaťou.





0 komentárov:

Zverejnenie komentára