Cestoviny so syrovou omáčkou bez syru? Môže to takto fungovať? V tomto prípade áno.
Táto vegan "syrová" verzia je s nižším obsahom kalórií, bez mlieka a naviac obsahuje výživný karfiol. Cestovín je množstvo druhou (penne, tagliatelle, fusilli...) a je len na vás, ktorý si zvolíte. Ja som si zvolil práve mušličky :)
Suroviny:
4 hrnčeky cestovín
Voda
Na "syrovú" omáčku:
- Polovica karfiolu nakrajaného na malé ružičky
- 2 - 4 hrnčeky vody (na zakrytie karfiolu)
- 1/4 hrnčeku vody z uvareného karfiolu
- 1/4 hrnčeku sušeného droždia
- 1 lyžica tamari
- 2 lyžičky soli
Postup:
1. Uvaríme cestoviny v dostatočnom množstve vody. Scedíme a dáme stranou.
2. Počas varenia cestovín, uvaríme v samostatnom hrnci karfiol. Varíme dokým nie je mäkký. Do mixéru vložíme uvarený karfiol, tamari, soľ, droždie, a prilejeme trochu vody, v ktorej sa varil karfiol. Mixujeme dokým nevznikne jemná omáčka. Vodu pridávame podľa toho akú konzistenciu omáčky preferujeme.
3. Zmiešame cestoviny so "syrovou" omáčkou posypané petržlenovou vňaťou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára