Jednoduché, rýchle a ľahké "mexické" tacos s restovanou maslovou dyňou a sviežou limetkovou fazuľou s kešu "smotanovou" omáčkou. Chutná jesenná večera.
Suroviny:
Tortilly (8ks)
Petržlenová vňať alebo koriander na posypanie
Na restovanú maslovú dyňu:
- 1 - 2 kg maslovej dyni
- 3 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky soli, alebo podľa chuti
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1 lyžičku rímskeho kmínu
- 4 lyžičky kari korenia
- 1 veľký strúčik nakrajaného cesnaku
- 1 plechovka scedených bielých fazulí
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 limetky
- 1/2 lyžice tymiánu, ideálne čerstvý alebo sušený
- 1/2 hrnčeku nakrájánej petržlenovej vňate
- 1/2 hrnčeka kešu orechov namočených vo vode minimálne 4 hodiny
- 1 limetku
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 - 1/2 hrnčeku vody
Postup:
1. Na nepriľnavej panvici rozpálime 2 lyžice olivového oleja. Pridáme nakrájanú dyňu a osolíme. Restujeme 15 - 20 minút dokým dyňa zmäkne a chytí "hnedú" farbu. Počas restovania občas zamiešame.
2. Po 15 - 20 minútach dáme dyňu na jednu stranu panvice a pridáme lyžicu oleja. Na druhej strane panvice, orestujeme na oleji nakrájaný cesnak po dobu 1 - 2 minút. Následne pridáme k dyni korenie a všetko premiešame dohromady. Restujeme ešte 1 minútu.
3. V hrnci zohrejeme fazuľu, šťavu z limetky, soľ, tymián a petržlenovú vňať.
4. Do mixéru vložíme kešu orechy, soľ, limetkovú šťavu a 1/4 hrnčeka vody. Mixujeme všetko dohromady kým nám nevznikne jemná omáčka. Pozor nemala by byť príliš tuhá! Prilievame vodu dokým omáčka nemá požadovanú konzistenciu.
5. Na tortillu vložíme zmes dyne a fazule, pokapeme omáčkou a ozdobíme petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára