Tacos s maslovou dyňou a bielymi fazuľami

Leave a Comment



Jednoduché, rýchle a ľahké "mexické" tacos s restovanou maslovou dyňou a sviežou limetkovou fazuľou s kešu "smotanovou" omáčkou. Chutná jesenná večera.

Suroviny:

Tortilly (8ks)
Petržlenová vňať alebo koriander na posypanie

Na restovanú maslovú dyňu:

  • 1 - 2 kg maslovej dyni 
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli, alebo podľa chuti
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1 lyžičku rímskeho kmínu
  • 4 lyžičky kari korenia
  • 1 veľký strúčik nakrajaného cesnaku
Na limetkové fazuľe:

  • 1 plechovka scedených bielých fazulí
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 limetky
  • 1/2 lyžice tymiánu, ideálne čerstvý alebo sušený
  • 1/2 hrnčeku nakrájánej petržlenovej vňate 
Na kešu "smotanovú" omáčku:

  • 1/2 hrnčeka kešu orechov namočených vo vode minimálne 4 hodiny
  • 1 limetku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 - 1/2 hrnčeku vody


Postup:

1. Na nepriľnavej panvici rozpálime 2 lyžice olivového oleja. Pridáme nakrájanú dyňu a osolíme. Restujeme 15 - 20 minút dokým dyňa zmäkne a chytí "hnedú" farbu. Počas restovania občas zamiešame.

2. Po 15 - 20 minútach dáme dyňu na jednu stranu panvice a pridáme lyžicu oleja. Na druhej strane panvice, orestujeme na oleji nakrájaný cesnak po dobu 1 - 2 minút. Následne pridáme k dyni korenie a všetko premiešame dohromady. Restujeme ešte 1 minútu.

3. V hrnci zohrejeme fazuľu, šťavu z limetky, soľ, tymián a petržlenovú vňať.

4. Do mixéru vložíme kešu orechy, soľ, limetkovú šťavu a 1/4 hrnčeka vody. Mixujeme všetko dohromady kým nám nevznikne jemná omáčka. Pozor nemala by byť príliš tuhá! Prilievame vodu dokým omáčka nemá požadovanú konzistenciu.

5. Na tortillu vložíme zmes dyne a fazule, pokapeme omáčkou a ozdobíme petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou.



0 komentárov:

Zverejnenie komentára