Pórové rizoto s pečenou paprikou a cherry paradajkami

Leave a Comment


Jednoduchá, rýchla a chutná večera. Mám rád rizoto a všetky jeho veganské variácie. Dnes som sa rozhodol pre túto z nich. Rizoto by sa správne malo variť vo vývare, kedy ryža získa príjemnú chuť než ako to poznáme u "klasického" rizota.

Suroviny:
  • 300g ryže
  • 3dl zeleninového vývaru (alebo zeleninového bujónu)
  • 2 šalotky
  • 1 pór
  • soľ
  • čierne korenie
  • parmezán (vegan)
  • 1 červená paprika
  • hrsť cherry paradajok
  • olivový olej
Postup:

1. V hrnci rozpálime olivový olej a restujeme na ňom nakrájané šalotky.

2. Pridáme nakrájaný pór a spoločne restujeme do zmäknutia.

3. Pridáme ryžu a chvíľu restujeme aby sa obalila tukom.

4. Podlievame vývarom až ryža bude "al dente".

5. Prisypeme strúhaný "parmezán" a zamiešame.

6. V panvici si rozpálime olej a restujeme nakrájanú červenú papriku a cherry paradajky cca 4 minúty.




Previous PostStaršie príspevky Domov

0 komentárov:

Zverejnenie komentára